De tuin van Siem van Langen

Verrassende tuin met verscheidenheid aan planten en leuke hoekjes.

Tuin van Siem van Langen
De Groene Route deelnemer

In 2017 zijn we op De Stek komen wonen. De toen aanwezige tuin paste niet zo zeer bij onze smaak waardoor we op zoek zijn gegaan naar een nieuwe indeling. Na eerst zelf diverse schetsen gemaakt te hebben, besloten we  een tuinontwerper in de arm te nemen. Zijn basisontwerp hebben we uitgebreid met onze eigen ideeën en voorkeuren; met de huidige indeling als resultaat.
 
Onze tuin bestaat uit een voor- en achtertuin. De voortuin (aangepast in 2019) is een besloten tuin met een vijver. Hier nemen vier platanen een bepalende plek in. De onderbegroeiing bestaat grotendeels uit schaduwplanten.
De achtertuin is in het voorjaar van 2022 grotendeels gewijzigd. Met behulp van cortenstaal zijn vloeiende borderlijnen uitgezet waardoor de tuin vanuit ieder standpunt een verrassend overzicht heeft. Ook zijn een drietal cortenstalen bakken geplaatst waardoor een hoogte-effect ontstaat. Met name in de winter en vroege voorjaar zijn dit in de tuin bepalende elementen.
In de plantvakken staat een diversiteit van planten waardoor deze van het vroege voorjaar tot aan de late herfst een fleurig aanzicht geeft. Tevens zijn vlinders en bijen grote liefhebbers van deze planten. Op de terrassen staan plantenbakken met diverse soorten Agapanthus en Eucomis.
In 2022 is ook een veranda gebouwd van waaruit je een fraaie kijk hebt in de tuin maar ook van het naastgelegen water en weiland.
 
In de tuin staan beelden (keramiek en brons) van Anita van Langen opgesteld.
Entree: €2,50
 
Siem van Langen
De Stek 28
1733 KA Nieuwe Niedorp
 

Doet mee in 2023 (10.00 - 17.00 uur):

Zondag 23 april
Zaterdag en zondag 20 en 21 mei
Zondag 25 juni
Zaterdag en zondag  22 en 23 juli
Zondag 13 augustus

Informatie

De Stek 28 , 1733 KA Nieuwe Niedorp
Contact: tel. 06-48614262
Mail: siemvanlangen@xs4all.nl

Contact De Groene Route

Wilt u meer informatie ontvangen over onze organisatie?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.