Tuin Van den Berg

Tuin Van den Berg
De Groene Route deelnemer

De tuin van Karel en Tine van den Berg

Onze tuin is een echte liefhebberstuin. We zijn in 1998 op deze plek in ’t Veld komen wonen. Het was voor ons een hele uitdaging om van deze plek van 605 m2 onze tuin te maken. We kwamen namelijk van een tuin die veel kleiner was en die hadden we al 5x veranderd. Voor deze grote tuin hebben we - na zelf diverse ontwerpen te hebben getekend - de hulp ingeroepen van een tuinontwerper via een tuincentrum. In dit basisontwerp hebben we later diverse veranderingen aangebracht. De beplanting hebben we zelf bedacht en de hele tuin is ook door ons zelf aangelegd. Het hele jaar door genieten we van onze tuin: in het voorjaar de bloembolletjes, in de lente en zomer van de vele vaste planten, bollen en hortensia’s. In de herfst domineren de grassen en vele asters en anemonen.
Diagonaal door onze tuin is de vijver aangelegd. Van deze waterpartij en vooral van de kikkers, de padden, de libellen en de vissen, genieten we enorm. We hadden dit jaar 6 egels in de tuin. Via de Stichting Egelopvang “Dikke Prik” hebben we 2 egelhuizen aangeschaft. We denken dat onze egels daarin wonen, maar we durven niet in deze huisjes te kijken, bang dat we ze verjagen.
U bent uitgenodigd om te komen genieten van de vele gezellige plekjes in onze tuin en de planten en de aanwezige kunst te bewonderen. Nu we allebei zijn gestopt met werken, vinden we het heerlijk om onze tuin vaker open te stellen en ook anderen te laten genieten!
Entree: 2 euro (inclusief koffie/ thee).
 
 
Karel en Tine van den Berg.
Dreef 2
1735 HK ’t Veld


 

Doet mee in 2021: (11.00-17.00 uur)

Zondag 18 april
Zondag 16 mei
Zondag 18 juli
Zondag 15 augustus

Informatie

Dreef 2 , 1735 HK 'T Veld
Contact: tel. 0226-423675/ 06-47383436
Mail: vandenberg.tine@gmail.com

Contact De Groene Route

Wilt u meer informatie ontvangen over onze organisatie?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.