Klein Dorregeest

Klein Dorregeest, tuin op strandwal

Klein Dorregeest
De Groene Route deelnemer

Zo’n 7000 jaar geleden werden grote zandmassa’s door de zee naar het noordoosten gestuwd en zo zijn er - met onderbrekingen -3 strandwallen ontstaan.

Op de meest oostelijke ligt onze tuin ´Klein Dorregeest´, tussen Uitgeest en Akersloot. Vanaf het jaar 950 begon men met het ontginnen van het veengebied vanaf de hogere strandwallen. De akkers van de nederzetting vormden een geest, die meestal ovaal van vorm was en omgeven was door een weg.  
Sinds 1996 is het grasland van Klein Dorregeest 3b veranderd in een tuin met 3 kamers en een prieel. Aan het eind van de tuin is er het uitzicht op de Dorregeester molen en het omringende polderlandschap. De tuin van 1600 m² is door Pierre Bouman en Rob van der Eng ontworpen en aangelegd. Binnen strakke hagen zijn natuurlijk ogende borders aangebracht. Er is veel ruimte voor grassen die vanaf september bloeien. Daarnaast zijn er veel vaste planten en eenjarigen. De pontjesroute, een fietsroute langs landelijke gebieden, loopt langs Klein Dorregeest. Groepen welkom na telefonische afspraak.
Toegang:graag uw vrijwillige donatie voor Landschap Noord-Holland. Er is koffie/thee en rondleiding mogelijk. 
 
 
Pierre Bouman en Rob van der Eng
Klein Dorregeest 3b
1921 HA Akersloot

Doet mee in 2023 (11.00 - 16.00 uur):

Zondag 21 mei
Zondag 25 juni
Zondag 23 juli
Zondag 13 augustus
Zondag 10 september

Informatie

Klein Dorregeest 3b , 1921 HA Akersloot
Contact: tel. 0251-316757
Mail: pierrebouman@icloud.com.

Contact De Groene Route

Wilt u meer informatie ontvangen over onze organisatie?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.