Tuin Le Coquelicot

Vrij gelegen tuin met keramiek

Tuin Le Coquelicot

Onze tuin ligt midden in de weilanden van de Wogmeer polder. Wij hebben een open tuin op een terrein van totaal 3000m2, met een vrij uitzicht naar alle kanten. In de afgelopen 13 jaar hebben we de  borders met veel bloemen, een groentetuin en een vijver met grassen aangelegd. Dat was een aardige klus, omdat het een lange smalle tuin is van 15 meter breed en meer dan 100 meter lang. Er is van alles te zien in de tuin. Er staat keramiek en bij mooi weer hangen er ook aquarellen, door mijzelf gemaakt. Mijn man doet het grove snoeiwerk en maait het gras en begint steeds meer plezier van het werk in de tuin te krijgen. Wij komen allebei uit het onderwijs en zijn daar nog steeds mee bezig, door vluchtelingen uit Syrië en Eritrea Nederlandse les te geven, op vrijwillige basis.
Entree: vrijwillige bijdrage voor het sturen van gebruikt gereedschap naar een technische school in West- Tanzania.

Doet mee in 2017:(11.00-17.00 uur )

Zaterdag 24 en zondag 25 juni : Een tuin vol leven
We hebben veel bloemen die hommels, bijen en vlinders aantrekken. In de houtwallen bouwen vogels hun nestjes en in de slootwal van smeerwortel zitten elk jaar eendennesten.

Zaterdag 15 en zondag 16 juli: Feest in de tuin, volop kleur en overdaad
Er is een  tafel met diverse potjes met zaden van allerlei kleuren papavers en andere kleurige bloemzaden. Gratis mee te nemen in kleine verpakking.

Trijntje en Sjoerd Aardema
Wogmeer 12
1711 SP Hensbroek.
Tel. 0229 563400 / 06 16635830