Tuin Ageeth Meeuwes

Tuin van Meeuwes (3500m2) met grote vijvers en schaduwtuin

Welkom bij de tuin van de familie Meeuwes...
Wij zijn jaarlijks geopend in de maanden mei tot en met september. U vindt onze tuin aan de rand van het pittoreske dorpje Twisk, waar veel monumentale boerderijen te zien zijn. De 3500m2 grote tuin achter het houten boeren huis is een complete verrassing. Het pad voert van een schaduwgedeelte met hoge bomen, waaronder een tulpenboom en vaantjesboom, naar een oude boomgaard omringd door diverse bloemrijke borders ingedeeld op kleur.
Er zijn twee grote natuurlijke vijvers in de tuin. De destijds uit de vijvers gewonnen grond maakt dat er lichte hoogteverschillen in de borders terug te zien zijn. U wordt met een bruggetje over het water geleid, waar ook een natuurlijk aangelegde waterval, een klein eiland, een bootje en eenden te zien zijn. Vanuit de tuin is er tot in de verte uitzicht over de weilanden waar onder andere schapen grazen. Op geregelde tijden kunt u achter de tuin de monumentale stoomtrein Hoorn-Medemblik langs zien rijden.

Doet mee in 2017 (11.00-17.00 uur):

Za en zo 27 en 28 mei - Duurzaam tuinieren, hoe doe je dat?
Wandel door de tuin en beleef zelf waartoe duurzaam tuinieren kan leiden. Ervaar de kleur en geur, diversiteit en natuur.

Za en zo 24 en 25 juni - Een tuin vol leven…
Overal is leven in de tuin; de vogels, vlinders en hommels maken dat de tuin tot leven komt. De schapen en ezels grazen op de achtergrond. En het kan zomaar zijn dat u achter de tuin de oude stoomtrein Hoorn- Medemblik voorbij ziet komen. Kom en beleef!

Za en zo 15 en 16 juli - Feest in de tuin, volop kleur en overdaad
 Dit is het moment om de zomer in al haar overdaad te ervaren. Kleuren als op het pallet van de kunstschilder. Ogen tekort.

Za en zo 12 en 13 augustus - Gebruik je zintuigen in het groen
Op deze dag wordt u uitgedaagd om anders de tuin te beleven. Normaal speelt ‘zien’ de hoofdrol in ons waarnemen. Beleef de tuin eens met uw andere zintuigen: voelen, ruiken, horen en luisteren en zie wat er gebeurt…


Zuiderweg 6, 1674 PR Opperdoes
www.tuinmeeuwes.nl