Kwekerij Margriet

Kwekerij van onbespoten sterke vaste planten en bijzondere éénjarigen.

Aan de voorkant van ons huis is nog niet te zien, hoe de groene ruimte zich opent als u achter het huis komt. Mensen die voor het eerst komen, zijn altijd blij verrast!
Kweektafels met veel vaste planten, heerlijke kruiden (proeven mag), rozen en uiteraard de bijzondere eenjarige planten die zo geweldig lang bloeien. Alle planten zijn voorzien van een informatiekaart met foto en de juiste Latijnse naam.

Natuurlijk wordt u vakkundig geholpen als u daarom vraagt. U mag ook genieten en ronddwalen tussen de planten van de kwekerij en in de proeftuinen. In de moederbedden staan heel veel planten die op de kwekerij gekweekt worden. Zo komt u vanzelf op ideeën!
Op de kwekerij wordt eerlijk gekweekt. Geen bestrijdingsmiddelen. In elke fase van het kweekproces wordt gekozen voor de meest duurzame methode. Als een plant een goede insectenlokker is  bijen, hommels en vlinders) heeft hij op Kwekerij Margriet een streepje voor.  Kom het zelf bekijken, u bent van harte welkom!

Doet mee in 2017 (11.00-16.00 uur) :

Zaterdag 27 mei : Duurzaam tuinieren
Hoe kun je succesvol tuinieren? Me de beste plek voor elke plant!  Zon en schaduw, bodem en voeding, de sleutel naar een prachtige tuin.

Zaterdag 24 juni : Een tuin vol leven
Welke planten lokken het leven naar je tuin? Zaden voor de vogels, nectarplanten voor de bijen en vlinders. Marcel vertelt over onze kipjes, een prachtig toompje zijdehoendertjes.

Zaterdag 15 juli : Kleur en overdaad in de tuin
Juli is genieten! Ruik en proef de verse kruiden en deel uw toprecepten. Uiteraard deelt lekkerbek Margriet ook keuken geheimen…

Zaterdag 12 augustus: Zintuigen in het groen
Zet al je zintuigen open voor de bloemen, geuren, kleuren en vruchten in onze proeftuin. Probeer de indrukken te vangen op een foto; de mooiste foto wint een waardebon van Kwekerij Margriet.

Bovenweg 66, 1834 CG Sint Pancras
www.kwekerijmargriet.nl