De tuin van het Damsterhuys

De tuin van Paul & Sandra Ligthart

Toen wij 10 jaar geleden ons huis kochten, werd de tuin gebruikt als weiland voor het paard van de vorige bewoner. Volop mogelijkheden dus. Hoe begin je je eigen tuinparadijsje? Waar start je? Wat wil je? Een paar vragen die bij ons naar boven gekomen zijn. Het enige goede antwoord is …. door te beginnen!
Eerst hebben wij een pleintje aangelegd met daarboven het prachtige blad van dak-plantanen, waar je heerlijk kunt schuilen voor de warmte. Er werd ruimte gemaakt voor onze moestuin en de bijbehorende kas. Om hier te komen loop je onder de prachtige Wisteria sinensis ‘Alba’ door (“Witte regen”). Bestrating, oprit, paden en diverse pleintjes zijn gemaakt van oude dikformaat klinkers. Hierna konden we beginnen aan de vijver en met de grond die vrijkwam, hebben we een mooie glooiing in de tuin kunnen creëren . De vijver wordt op een natuur-vriendelijke manier gezuiverd door het aangelegde moeras en de vele vijverplanten. Via een spannend pad kom je bij het terrasje aan het water. Aan de waterkant genieten wij van alle dieren die komen badderen en drinken in de vijver.

Al een aantal jaar houden we kippen die op hun beurt de erfafscheiding & de boomgaard onkruidvrij houden. En niet te vergeten:  ons (en de buren) voorzien van de meest heerlijk eiertjes. Dit jaar hebben we in de planning om een rozentuin te maken, natuurlijk met de heerlijk geurende roos “Westerland” erin. Wij vinden het zeer leuk om u uit te nodigen om een rondje te lopen in onze tuin. Wij vragen € 3,00 entree per persoon. Een kopje koffie of  thee en iets lekkers zit hier bij inbegrepen. Tot gauw pp het mooie voormalige eiland Wieringen!
Entree € 3,00 p.p. incl. koffie of thee en iets lekkers!

Doet in 2019 mee (11.00 - 17.00 uur):

Zondag 26 mei

Zondag 23 juni

Zaterdag en zondag 20 en 21 juli

Zondag 15 september

Paul & Sandra Ligthart
Damsterpad 8
1778 KJ Westerland
Tel. 06-45278489 
E-mail: Paul-sandra@quicknet.nl