De Heidense tuin

Tuin met geneeskrachtige planten en wandelgedeelte

De Heidense Tuin van Meta en Jan Klein ligt in het buitengebied van het voormalige eiland Wieringen. Omsloten door een windsingel waarin doorkijkjes zijn aangebracht, liggen diverse borders met vaste planten, de grote zwerfkeien zijn gevonden in de bodem van Wieringen. De beukenhagen vormen mooie accenten. De vijver heeft een talud van basaltkeien, als verwijzing naar de nabijgelegen afsluitdijk. De stokoude Dirkjes-peer geeft nog ieder jaar vruchten.

De loofgang van klimop is de doorgang naar een bijzonder gedeelte: de “Geneeskrachtige Tuin”. Meta is kruiden-geneeskundige. Er zijn in dit tuindeel veel planten te vinden die gebruikt worden (of werden) in de kruidengeneeskunde, homeopathie en aromatherapie. Veel van deze planten worden gebruikt om producten van te maken zoals zalven, crèmes, tincturen, maceraten, hydrolaten en zepen. Maar ook om thee van te zetten of te gebruiken als eetbare plant of bloem. In het ‘heksentuintje’ staan giftige planten. Verder zijn er een moestuintje, een bessenkooi en een boomgaardje met een bijenkast Op wandelafstand ligt de in 2016 herbouwde Heidense Kapel en werelderfgoed de Waddenzee.
De tuin is niet geschikt voor rolstoelen, rollators etc. Geen honden. Entree € 1,50

Doet mee in 2017 (11.00-17.00 uur):

Zondag 28 mei: Duurzaam tuinieren, hoe doe je dat?
Eigen compost, brandnetelgier, smeerwortelblad, de bodem bedekt houden, we vertellen u graag meer. Vandaag speciale aandacht voor de geneeskracht van de Smeerwortel en de Brandnetel.

Zondag 25 juni: Een tuin vol leven, vogels, vlinders, egels
Houtwallen, vlinderplanten, voldoende bessen, schuilplaatsen, water; er is volop leven te zien in de tuin! Vandaag speciale aandacht voor de geneeskracht van Kamille.

Zondag 16 juli: Feest in de tuin! Een overdaad aan bloemen en kleuren
Zoveel bloeiende en geurende planten, een feestje voor de zintuigen. Vandaag speciale aandacht voor de geneeskracht van de Goudsbloem en Lavendel.

Zondag 10 september: Nieuwe impulsen voor je tuin
De grassenborder op zijn mooist, nog volop bloeiende planten in de tuin!

Kleitelweg 20, 1777 NM Hippolytushoef
Mail: info@heidensetuin.nlwww.heidensetuin.nl